Häng med, Nu kör vi!

Intresset för längdskidåkning bara växer, så även viljan att utveckla sin teknik.
Nu är det din tur att skapa njutningsfulla stunder i Vemdalens skidspår!

Grupplektion klassiskt  1.5 tim.

Måndag o Fredag  v. 2 - v.6  samt v.11 - v.13 

Tid: kl. 13.00 - 14.30  Pris: 400:-/person, 
Max 6 personer/grupp

Grupplektion i klassiskteknik där du tillsammans med andra skidåkare och en instruktör utvecklar din skidåkning. Vi går igenom grunderna i de olika delteknikerna. Eftersom det är små grupper kommer alla få även individuella tips och feedback. Lektionen är bäst för du som redan åker lite längdskidor och strävar efter att få en härlig upplevelse i skidspåret. Är du nybörjare på skidor rekommenderas att du bokar in en privatlektion för att kunna få allt helt från grunden. Har du ambitioner att maximera din fart i spåret är en privatlektion bäst för dig.  För grupplektion minimum  ålder 15.

Grupplektion skate   1.5 tim.

Måndag v. 5 - v. 6  samt  v. 11 - v. 13   

Tid: kl. 14.45 -16.15   Pris: 400:-/person,  
Max 6 personer/grupp

Fler och fler har börjat åka skate/fristil, kul! Skate är ett härligt sätt att åka längd på, speciellt när det är skarföre är det helt magiskt på fjället med skateskidor. På lektionen går vi igenom de olika växlarna och fokuserar på att hitta rätt balans och tajming. För att delta på kursen behöver du ha skateutrustning. Äger du ingen egen så går det att hyra hos de olika uthyrarna i området. Fungerar att delta i kursen som nybörjare på skate förutsatt att du annars åker klassiskt. Är du redan en driven skateåkare rekommenderar vi en privatlektion istället.
För grupplektion minimum ålder 15.

Att tänka på inför lektionen

Klä dig varmt, helst lager på lager. Även fast vi åker mycket skidor så blir det en del stillastående instruktioner. Du tar med aktuell skidutrustning. Är det klassisklektion så är skinskidor helt suveräna. Är det vallningsbara skidor så ha dem fästvallade för aktuellt före. 
Är det skatelektion så är det förstås, både skateskidor o skatepjäxor samt stavar i rätt längd som gäller för att kunna få till rätt känsla i åkningen. Äger du inte egen skidutrustning hittar du hos de olika uthyrarna i området det som behövs för att kunna få sköna stunder i Vemdalens spår.      

Känner du sjukdomssymtom ber vi dig avboka din reserverade lektion så fort som möjligt.  Vi förbehåller oss rätten att ställa in lektionen pga. dåligt väder för skidåkning.

 

Samlingsplats för grupplektionerna är Vemdalsskalets Spårcentral

Vi samlas vid Spårtavlan bredvid parkeringen på Vemdalsskalets spårcentral. Vi kör de flesta lektioner på närliggande myren och "slaknotan" på andra sidan vägen. Vill påminna om att parkeringen vid spårcentralen är gratis men P-skiva måste användas.